Haussa teknologisia konsepteja, jotka ratkovat kiertotalouden haasteita

Robotiikkaa, ohjelmistosovellus, rajapinta tai liiketoimintaidea. Mikä parhaiten edistäisi kiertotaloutta? Forum Virium Helsingin koordinoiman AutoMod-hankkeen Konseptit- ja ideat -innovaatiokilpailuun etsitään rohkeita konsepteja, joiden kehittäminen prototyypiksi kaipaa vielä asiantuntijoilta tukea. Haku auki 19.6. asti.

EAKR-rahoitteisen AutoMod-hankkeen innovaatiokilpailussa ratkotaan kiertotalouden haasteita ja vauhditetaan älykaupunkikehitystä teknologisilla ratkaisuilla.

Ensimmäisen vaiheen konseptihakuväylällä haetaan rohkeita ja kekseliäitä konseptitason ideoita, jotka hyödyntävät teknologiaa, kuten robotiikkaa, kaupunkien kiertotalousongelmien ratkaisemiseen. Ratkaisuilta ei odoteta välitöntä toteutusvalmiutta tai valmista teknistä ratkaisua, mutta hyvä ratkaisu on hyvin perusteltu ja sillä on jatkokehityspotentiaalia.

Esitysmuoto voi olla esimerkiksi visuaalinen luonnos tai presentaatio ja arviointikriteerit nojaavat enemmän spekulatiiviseen, mutta hyvin tutkittuun ja perusteltuun jatkokehityspotentiaaliin. Tällaisia ovat esimerkiksi skaalautuvuus, liiketoimintapotentiaali, vaikuttavuus, monikäyttöisyys, datan tai uusimpien teknologioiden hyödyntäminen, tiimin kyvykkyys ja motivaatio. 

Konseptit ja ideat -innovaatiokilpailussa etsitään 1–3 konseptitason ratkaisua. Kilpailun kokonaisbudjetti on enintään 12 000 euroa (alv 0 %). Yhden kokeilun maksimihinta on 4 000 euroa (alv 0 %). Haku on auki 19.6. saakka.

Lue lisää innovaatiokilpailusta ja tutustu tarjouspyyntöön Forum Virium Helsingin verkkosivuilla

AutoMod-hankkeen kumppaneina ovat Forum Virium Helsinki, Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Espoon kaupunki.

Lisätietoja:

Noora Reittu
Projektipäällikkö, Forum Virium Helsinki
noora.reittu@forumvirium.fi