Menestystarinoita

Maailmanlaajuisesti uniikki EdTech-kokeilukontti

Koulusta, päiväkodista ja oppilaitoksesta toiseen liikkuva kokeilukontti TEKLA on täysin uudenlainen kokeilualusta, jossa yritykset voivat testata ja yhteiskehittää EdTech-innovaatioitaan loppukäyttäjien kanssa. Liikkuva oppimisympäristö tuo mielenkiintoiset uudet oppimisteknologiat tehokkaasti oppijoiden ja opettajien saavutettaville. 

Kadut puhtaaksi älyliikennekokeilulla

Maailman ensimmäinen täysitehoinen, sähköinen ja autonominen lakaisukone pääsi näyttämään kykynsä kokeilussa osana Business Helsingin ja Forum Virium Helsingin yhteistä Mobility Lab -hanketta.

Vähemmän melusaastetta ja enemmän vihreää

Vehreitä meluseinäkkeitä kokeilemalla keräsimme käytännön kokemuksia kaupunkitilaan sopivista, monihyödyllisistä viherratkaisuista, joilla pyritään parantamaan ääniympäristöä. Samalla tutkimme, millaisia teknologisia ratkaisuja viherseinäkkeisiin voidaan yhdistää. 

Kierrätysmateriaaleista rakennettu puisto

Helsingin kiertotalouden klusteriohjelma pilotoi kahden yrityksen kanssa uusioraaka-aineista valmistettuja ulkokalusteita Malminkartanossa.

Lähikuva Cubeco-betonimoduulien pinnasta

Terveystarkastus viidessä minuutissa

MedicubeX-itsemittauspisteiden kokeilusta aidossa terveyskeskusympäristössä ovat hyötyneet niin potilaat, hoitohenkilökunta kuin yrityskin. Ideana on, että vastaanotolla jää enemmän aikaa muihin asioihin, kun asiakas voi tehdä ennalta sovitut terveysmittaukset itsemittauspisteellä ennen vastaanottokäyntiä. 

Kaupunki kokeilualustanasi?

Yritykset ja TKI-toimijat voivat ehdottaa kaupungille oman ratkaisunsa kokeilua. Käsittelemme ehdotuksia säännöllisesti ja pyrimme vastaamaan niihin mahdollisimman pian. Ehdotukset käsitellään luottamuksellisesti.

Kokeilualustatoiminnassa kaikki voittavat

Kun innovaatioita kokeillaan aidossa kaupunkiympäristössä, kaikki hyötyvät: yritys, kaupunki ja kaupunkilaiset. Lue lisää kokeiluista Ajankohtaista-osiosta.

Ajankohtaista