Menestystarinoita

“Saimme opettajilta vahvistusta ja ideoita jatkokehitykseen”

Taustamusiikkipalvelun kokeilussa testattiin, miten erilaiset musiikkimaisemat toimivat opetuksen tukena, millaisia kokemuksia opettajille syntyy tuotteen käytöstä sekä minkälaisia kokemuksia oppilailta saadaan. Tavoitteena oli rauhoittaa oppimisympäristöjä ja lisätä hyvinvointia.

Kadut puhtaaksi älyliikennekokeilulla

Maailman ensimmäinen täysitehoinen, sähköinen ja autonominen lakaisukone pääsi näyttämään kykynsä kokeilussa osana Business Helsingin ja Forum Virium Helsingin yhteistä Mobility Lab -hanketta.

Vähemmän melusaastetta ja enemmän vihreää

Vehreitä meluseinäkkeitä kokeilemalla keräsimme käytännön kokemuksia kaupunkitilaan sopivista, monihyödyllisistä viherratkaisuista, joilla pyritään parantamaan ääniympäristöä. Samalla tutkimme, millaisia teknologisia ratkaisuja viherseinäkkeisiin voidaan yhdistää. 

Kierrätysmateriaaleista rakennettu puisto

Helsingin kiertotalouden klusteriohjelma pilotoi kahden yrityksen kanssa uusioraaka-aineista valmistettuja ulkokalusteita Malminkartanossa.

Lähikuva Cubeco-betonimoduulien pinnasta

“Todella mahtavaa yrityksen näkökulmasta”

Fibion Oy: kekseliäitä, arkiaktiivisuutta parantavia ideoita on kokeiltu kanssamme jopa kolme kertaa! Kokeilualustan konkareiden mielestä terveyden ja hyvinvoinnin kokeilualustatoimintamme on ketterää, hyvää ja helppoa.

Kaupunki kokeilualustanasi?

Yritykset ja TKI-toimijat voivat ehdottaa kaupungille oman ratkaisunsa kokeilua. Käsittelemme ehdotuksia säännöllisesti ja pyrimme vastaamaan niihin mahdollisimman pian. Ehdotukset käsitellään luottamuksellisesti.

Kokeilualustatoiminnassa kaikki voittavat

Kun innovaatioita kokeillaan aidossa kaupunkiympäristössä, kaikki hyötyvät: yritys, kaupunki ja kaupunkilaiset. Lue lisää kokeiluista Ajankohtaista-osiosta.

Ajankohtaista