Helsinki hakee uusia kestäviä kaupunkiratkaisuja yrityshautomoon

Urban Tech Helsinki on yrityshautomo, joka tukee kaupunkien haasteita ratkovia innovatiivisia ja kasvuhaluisia yrityksiä. Hautomon päätavoite on etsiä puhtaita ja kestäviä kaupunkiratkaisuja. Toiminnan painopisteinä ovat erityisesti puhdas energia, liikkuminen, kestävä rakentaminen ja kaupunkikehitys, kiertotalous sekä urbaani ruoantuotanto ja hyvinvointi.

Yrityshautomon avulla Helsingin kaupunki haluaa houkutella osaajia ja yrityksiä sekä vauhdittaa uusien, erityisesti tutkimuslähtöisten, yritysten syntymistä ja alkuvaiheen kasvua. Lisäksi kaupungin omien toimintojen digitalisaatio ja kestävyyshaasteiden ratkaiseminen saavat vetoapua uusista innovaatioista ja verkostoista.

“Tällä kertaa etsimme erityisesti startupeja, jotka keskittyvät energia-alan sekä rakennetun ympäristön datan ja kiertotalouden haasteiden ratkaisemiseen. Partneriverkostomme on innokas auttamaan yrityksiä eteenpäin”, sanoo hautomon projektipäällikkö Kaisa Ahonen Aalto Startup Centeristä.

Urban Tech Helsinki -hautomossa on nyt auki uusi hakukierros startup-yrityksille. Ohjelmaan voi hakea 19. maaliskuuta asti. Hakukriteerit ovat:

  • yrityksen tulee tavoitella ratkaisuja kaupunkien kestävän kehityksen haasteisiin
  • yritys on alle kolme vuotta vanha
  • yrityksellä on tuote, joka voidaan testata ja validoida tosielämässä
  • yrityksessä pitää olla vähintään kaksi tiimin jäsentä

Muita esimerkiksi yrityksen toimialaan liittyviä rajoituksia ei ole. Urban Tech Helsinki toivottaa tervetulleeksi myös kansainväliset tiimit, jotka haluavat asettua tekemään liiketoimintaa Helsingissä. Hautomo toimii startupkeskus Maria 01:n tiloissa Helsingin Kampissa.

Hautomo-ohjelman yritykset sijoittuvat startup-kampus Maria 01:een

Urban Tech Helsinki -yrityshautomo-ohjelma koostuu työpajoista ja alkaa 8-viikkoisella ryhmävalmennusten intensiivijaksolla. Työpajoissa käsitellään startup-yrityksille tärkeitä tiimin rakennusta, liiketoimintamallinnusta, kestävän kehityksen vaikutusta, viestintää sekä rahoitusta.

Ohjelmaan valittavat yritykset saavat jäsenyyden Pohjoismaiden johtavalle startup-kampukselle Maria 01:lle sekä Helsingin kaupungin ja pääkaupunkiseudun huippuyliopistojen tuen. Mukana kumppaniverkostossa ovat esimerkiksi mukana Aalto-yliopisto, Metropolia Ammattikorkeakoulu, Helsingin yliopisto, KIRAHub, Testbed Helsinki, Mobility Lab Helsinki, Forum Virium ja Helen. Kumppanit tukevat mukaan valittavia startup-yrityksiä myös markkinointityössä ja auttavat viemään niiden viestiä kaupungeille, sijoittajille ja mahdollisille liikekumppaneille.

“Digitaalisen rakennetun ympäristön maailma on kehittynyt nopeasti, mutta tarve uusille tietopohjaisille ratkaisuille tuottavuuden ja käyttökokemuksen parantamisessa on yhä suuri. Haluamme tarjota tukeamme Urban Tech Helsinki startup-yrityksille verkostoitumisessa, matchmakingissa ja yhteisessä tavoitteessa luoda kestävää rakennettua ympäristöä”, kannustaa KIRAHubin toimitusjohtaja Teemu Lehtinen.

Helsinki haluaa olla Euroopan johtava alusta uutta luovalle yritystoiminnalle

Helsingin tavoitteena on olla Euroopan johtava alusta kokeiluille ja uutta luovalle yritystoiminnalle. Kaupunki haluaa myös kehittää yritysten toimintaympäristöjä, edistää helsinkiläisten työllistymistä sekä mahdollistaa kestävä ja osaamiseen perustuva taloudellinen kasvu. Urban Tech Helsinki -hautomon toiminta edistää osaltaan kaikkia näitä tavoitteita.

Lue lisää Urban Tech Helsinki -hautomosta

Mukaan voit hakea täältä

Kuva: Petri Mast