Nuoret muotoilijat ja kestävät materiaalit yhdistävä kilpailu käynnistyi

Nuorille muotoilijoille suunnatussa kilpailussa ideoidaan kotimaisille yrityksille uusia tuotteita ekologisista materiaaleista. Helsingin kiertotalouden klusteriohjelma on yksi Young Finnish Design Oy:n järjestämän kilpailun yhteistyökumppaneista.

Jo toista kertaa järjestettävä New materials, New designs -suunnittelukilpailu yhdistää kolme tahoa: kotimaiset brändit Unikulman ja RD Physicsin, ekologisten materiaalien tuottajat Sulapacin ja Hollolan Viilun ja Laminaatin sekä nuoret nousevat muotoilijat ympäri Suomen.

Parhaille kilpailuehdotuksille on tarjolla palkinnoksi yhteensä 10 000 euroa. Suunnittelukilpailu on käynnissä 1.12.2022–28.2.2023.

Kilpailun järjestäjänä toimii kahden nuoren muotoilijan Elisa Luodon ja Heidi Maria Huovisen perustama Young Finnish Design Oy, jonka toiminta edistää nuorten muotoilijoiden työllistymistä.

Kilpailu tarjoaa nuorille muotoilijoille mahdollisuuden löytää yhteistyökumppaneita ja saattaa omaa suunnittelua kauppojen hyllyille. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty kilpailu keräsi yli sata kilpailuehdotusta. Voittajatyöt ovat parhaillaan tuotekehitysvaiheessa.

New materials, New designs -suunnittelukilpailun yhteistyökumppaneita ovat Unikulma, RD Physics, Sulapac, Hollolan Viilu ja Laminaatti, Helsingin kaupungin kiertotalousklusteri, Espoon kaupunki, Vantaan kaupunki, Savonia-ammattikorkeakoulu, Kuopion Muotoiluakatemia sekä Napapiirin Energia ja Vesi.

Lue lisää New materials, New designs -kilpailusivulta

***

Lisätietoja

Elisa Luoto, CEO Young Finnish Design Oy
050 540 0945
elisa.luoto@youngfinnishdesign.com

Kuva: Sulapac/Young Finnish Design