Rakennusosien myynti purkukohteesta yrityksille: kohdekäynti 3.12.

Vanhat oikeus- ja hammaslääketieteellisten laitosten rakennukset puretaan Ruskeasuolla ensi vuonna. Helsingin yliopistokiinteistöt Oy ja Helsingin kiertotalouden klusteriohjelma järjestävät yhteistyössä tutustumispäivän kohteessa.

Nämä purkuun päätyvät rakennukset nähdään mielenkiintoisina materiaalipankkeina ja tämän tutustumispäivän tarkoituksena onkin, että uudis- ja peruskorjauskohteita suunnittelevat kiinteistön omistajat, suunnittelijat ja rakentajat löytäisivät tästä kohteesta heitä kiinnostavia ja käyttökelpoisia rakennusosia, joita he voisivat omissa hankkeissa hyödyntää.

Tutustumispäivän aikana kartoitamme kiinnostuneita ostajia.

Tämä tapahtuma on osa Helsingin kiertotalouden klusteriohjelman ja Helsingin yliopistokiinteistöjen pilottia, jossa kehitetään uusia toimintamalleja rakentamisen kiertotaloudelle. Purku- ja saneerauskohteista tarpeettomiksi jäävien käyttökelpoisten rakennusosien ja -materiaalien uudelleenkäytön lisääminen on yksi tärkeimmistä edistettävistä asioista. Uudelleenkäytöllä voidaan vähentää syntyvän jätteen määrää sekä samalla välttää uuden vastaavan tuotteen valmistuksen kuluttamat luonnonvarat ja tuottamat päästöt. Kysynnän ja tarjonnan kohtaaminen on käytettyjen rakennusosien osalta haaste, jota pyritään ratkomaan.

Kierrätetyn materiaalin käyttö rakentamisessa on myös osa lähitulevaisuuden isoja arkkitehtuurin ja suunnittelun haasteita. Haluatko olla mukana miettimässä ratkaisuja, onko sinulla kohde jonka suunnittelu voisi lähteä liikkeelle käytettävissä olevan kiertotalousmateriaalin kautta? Liity myös mukaan kiertotalousklusteriin ja sen kokeiluhankkeisiin.


Paikka: Kytösuontie 9-11, Helsinki (hammasklinikka)

Aika: 3.12. klo 09:00 (kiertoaika max 3h)

Tapaamispaikka: Hammaslääketieteellisen laitoksen kulkusillan alla oleva ovi, 9B.

Ennakkoilmoittautuminen: ronny.rantamaki@hel.fi

Haluatko lisätietoa?