Terveysteknologian suurtapahtuma HIMMS Europe tuo terveyden innovaatiot ja edelläkävijät kesäkuussa Helsinkiin

Terveydenhuollon ja terveysteknologian suurtapahtuma HIMSS European Health Conference & Exhibition järjestetään kesäkuussa Helsingin Messukeskuksessa. Alansa johtava kongressi Euroopassa esittelee maailman parhaat digitaalisen terveyden innovaatiot ja yhdistää niitä kehittävät yritykset, asiantuntijat ja päättäjät huipputason ohjelman ja laajan näyttelyn äärelle.

Eurooppalainen terveysalan yhteisö kohtaa 14.–16. kesäkuuta Helsingissä järjestettävässä HIMSS22 Europe -tapahtumassa kasvokkain kahden pandemiavuoden jälkeen. Vuosina 2020 ja 2021 tapahtuma toteutettiin virtuaalisesti, mutta tänä vuonna tavoite on järjestää kongressi jälleen fyysisenä tapahtumana.

Helsinkiin odotetaan tuhansia terveysalan vaikuttajia, ja kongressissa esiintyy yli 120 terveydenhuollon ja terveysteknologian asiantuntijaa ja ajatusjohtajaa eri puolilta maailmaa. Luentojen, paneelien ja workshopien ohella osallistujille näytetään suomalaista osaamista myös käytännössä järjestämällä vierailuja kiinnostaviin kohteisiin terveyssektorilla.

”Helsinki valittiin kongressin järjestämispaikaksi innovatiivisen maineensa ansiosta, ja meillä on mitä rummuttaa. Meillä on kansainvälisesti ylivoimaista huippututkimusta, ainutlaatuinen verkosto kokeiluille ja tavoittelemme merkittävää terveysalan osaamisen ja siihen perustuvan yritystoiminnan kasvua. Pystymme tarjoamaan vahvan tuen sekä tutkimus- ja innovaatiotoiminnalle että life science- ja terveysteknologia-alan yritysten kehittymiselle”, sanoo Helsingin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva ja toivottaa kansainväliset vieraat tervetulleiksi kongressiin.

Suomen edelläkävijyys terveysteknologiassa näkyy ohjelmassa

”Kongressin Suomi-partnerit tuottavat kongressiin oman ohjelmakokonaisuuden, joka tuo vahvalla tavalla esiin Suomen edelläkävijyyden digitaalisen muutoksen kiihdyttäjänä. Esittelemme oman visiomme kestävämmästä, turvallisemmasta ja älykkäämmästä terveysalan tulevaisuudesta. Olemme valinneet kolme globaalisti kiinnostavaa teemaa: aktiivisen ikääntymisen, datan hyödyntämisen, sekä älykkäiden, asiakas- ja hoitoprosessikeskeisten sairaaloiden rakentamisen”, kertoo Business Finlandin Smart Life Finland -ohjelman ohjelmajohtaja Kari Klossner.

HIMSS Insights -julkaisusarjassa on vastikään ilmestynyt samoja teemoja esittelevä eBook, joka kertoo Suomen edelläkävijyydestä terveysdatan keräämisessä ja hyödyntämisessä, yksityisen ja julkisen sektorin kumppanuuksissa ja terveysekosysteemin kehittämisessä. Julkaisun voi ladata ilmaiseksi.

Suomi-paviljonki esittelee suomalaisyritykset kansainväliselle yleisölle

Tapahtumaan rakennettava Suomi-paviljonki kymmenine osastoineen on suomalaisyritysten oma näyteikkuna kansainväliselle asiantuntijayleisölle: terveydenhuollon ammattilaisille ja johdolle, lääke- ja terveysteknologiayritysten johdolle ja IT-ammattilaisille, virkamiehille, palveluntarjoajille, tutkijoille ja muille saman alan yrityksille. Näyttely törmäyttää tehokkaalla tavalla myös sijoittajat ja startupit.

”HIMSS22 Europe -kongressi ja näyttely kannattaa hyödyntää investointien houkuttelussa. Jokaisen terveysalan toimijan ja yrityksen kannattaa varmistaa paikkansa tapahtumassa, sillä tiedossa on tuhansia suoria kontakteja ja keskusteluja valikoituneen ja vaikutusvaltaisen kansainvälisen yleisön kanssa”, sanoo Business Manager Lumia Ankkuri Messukeskuksesta.

Kongressin järjestää HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society), joka on globaali terveysalan ja terveysteknologian muutosdynamo ja ajatusjohtaja. Tapahtuman suomalaisina yhteistyökumppaneina toimivat Helsingin kaupunki Health Capital Helsinki -hankkeella, Business Finland, Sitra, Helsingin yliopisto, HUS Helsingin yliopistollinen sairaala, sosiaali- ja terveysministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, Turku Science Park, Kuopio Health, OuluHealth sekä tapahtuma-areena Helsingin Messukeskus.

Tapahtumatiedot ja rekisteröityminen löytyvät tämän linkin takaa. Tapahtuma on englanninkielinen.

#HIMSS22Europe

Kuva: Ard Jongsma / Still Words Photography

Kaipaatko lisätietoa?

  • Sanna Hartman

  • Erityissuunnittelija
    Terveys- ja hyvinvointipalvelut, Health Capital Helsinki -yhteistyö
    Helsingin kaupunki
    Business Helsinki, innovaatiopalvelut