Tervetuloa kokeilemaan Helsingissä!

Helsinki on kaupungin kokoinen kokeilualusta eli Testbed. Kaupunki tarjoaa kattavasti uusien tuotteiden ja palveluiden kehitys- ja kokeilumahdollisuuksia erityisesti yrityksille sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimijoille. Keskeiset aiheemme ovat EdTech, älyliikenne, rakennettu ympäristö, kiertotalous sekä terveys ja hyvinvointi.

Helsingin tavoitteena on olla houkutteleva paikka testata uusia ratkaisuja kaupunkiympäristössä – tähän kannustavat niin kaupunkistrategiamme kuin yritysten ja TKI-toimijoiden toiveetkin. Testbed Helsinki tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia innovoida yhdessä ratkaisuja, jotka tuottavat yrityksille liiketoimintamahdollisuuksia ja edistävät kaupunkilaisten hyvinvointia.

Kaupungin kehitys- ja kokeilualustat eli testbedit ovat fyysisiä tai virtuaalisia ympäristöjä, joissa voi yhdessä kehittää uusia ratkaisuja. Niillä voi kehittää ja testata tuotteita ja palveluita todellisissa olosuhteissa yhdessä yritysten, kaupungin henkilöstön, loppukäyttäjien, yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa. Tuotekehitysympäristöinä voivat toimia esimerkiksi rakennukset, data, koulut tai terveysasemat ja monet muut kaupungin resurssit.

Kaupungin kehitys- ja kokeilualustatoimintaa koordinoi ja toteuttaa Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osasto tiiviissä yhteistyössä kaupungin toimialojen sekä kaupunkikonserniin kuuluvien yhtiöiden ja liikelaitosten kanssa. Keskeisenä kumppanina käytännön kokeilualustatoimintaa toteuttamassa on kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki

Pyydämme huomioimaan, että Helsingin kaupungin yrityksille tarjoamat kokeilumahdollisuudet eivät ole väylä kaupungin hankintoihin. Jos kaupungin kanssa tehtävä kokeilu kytketään johonkin kaupungin toteuttamaan hankintaan, viestitään siitä selkeästi erikseen.

Kaupunki kokeilualustanasi?

Yritykset ja TKI-toimijat voivat ehdottaa kaupungille oman ratkaisunsa kokeilua. Käsittelemme ehdotuksia säännöllisesti ja pyrimme vastaamaan niihin mahdollisimman pian. Ehdotukset käsitellään luottamuksellisesti.

Kaipaatko lisätietoa?

  • Kimmo Heinonen

  • Johtava asiantuntija, tiimipäällikkö
    Helsingin kaupunki
    Business Helsinki, innovaatiopalvelut