Tervetuloa kokeilemaan Helsingissä!

Testbed Helsinki –sivuston kautta löydät kattavasti Helsingin kaupungin tarjoamia uusien tuotteiden ja palvelujen kehitys- ja kokeilumahdollisuuksia. Sivusto on suunnattu erityisesti yrityksille sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimijoille (TKI-toimijat). Kokeilualustatoimintamme keskeiset sisältöalueet ovat EdTech, älyliikenne, rakennettu ympäristö, kiertotalous sekä terveys ja hyvinvointi.

Helsingin kaupunkistrategiassa Kasvun paikka 2021-2025 Helsinki ilmaisee halunsa olla houkutteleva paikka testata uusia ratkaisuja kaupunkiympäristössä. Lisäksi yritykset ja TKI-toimijat ovat toivoneet kaupungilta aktiivista roolia kokeilualustatoiminnassa. Testbed Helsinki -sivustolla tuodaan esiin Helsingin kaupungin tarjoamia monipuolisia mahdollisuuksia innovoida yhdessä ratkaisuja, jotka tuottavat yrityksille liiketoimintamahdollisuuksia ja edistävät kaupunkilaisten hyvinvointia.

Kaupungin kehitys- ja kokeilualustat, testbedit, ovat fyysisiä tai virtuaalisia ympäristöjä, jotka ovat avoimia uusien ratkaisujen yhteiskehittämiselle. Alustoilla tuotteita ja palveluja kehitetään ja testataan todellisissa olosuhteissa yhdessä yritysten, kaupungin henkilöstön, loppukäyttäjien sekä yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa. Kehitys- ja kokeilualustatoiminnassa kaupungin resursseja, kuten rakennukset tai data, sekä palveluyksiköitä kuten koulut ja terveysasemat, hyödynnetään tuotekehitysympäristöinä.

Kaupungin kehitys- ja kokeilualustatoimintaa koordinoi ja toteuttaa Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osasto tiiviissä yhteistyössä kaupungin toimialojen sekä kaupunkikonserniin kuuluvien yhtiöiden ja liikelaitosten kanssa. Keskeisenä kumppanina käytännön kokeilualustatoimintaa toteuttamassa on kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki. 

Pyydämme huomioimaan, että Helsingin kaupungin yrityksille tarjoamat kokeilumahdollisuudet eivät ole väylä kaupungin hankintoihin. Jos kaupungin kanssa tehtävä kokeilu kytketään johonkin kaupungin toteuttamaan hankintaan, viestitään siitä selkeästi erikseen.

Kaipaatko lisätietoa?

  • Kimmo Heinonen

  • Johtava asiantuntija, tiimipäällikkö
    Helsingin kaupunki
    Business Helsinki, innovaatiopalvelut