Validointityökalu jakamistaloudesta kiinnostuneille rakennetun ympäristön yrityksille ja asiakkaille – Tervetuloa aamupalalle 15.8.2024!

Helsingin kaupunki, Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto kutsuvat jakamistaloudesta kiinnostuneet rakennetun ympäristön yritykset ja heidän asiakkaansa ns. validointisafariin. Tapahtumassa keskustellaan työkalusta, joka auttaa yrityksiä kehittämään palveluidensa tai tuotteidensa jakamismahdollisuuksia, kuten yhteiskäyttöisiä tiloja, liikuteltavia tiloja ja modulaarisia ratkaisuja, samalla kun asiakkaat voivat tehdä kuluttamisestaan kestävämpää jakamishengessä. Jakaminen tukee vahvasti kiertotaloutta.

Aika: torstai 15.8.2024 klo 9.00–11.45
Paikka: Business Helsinki, Kansakoulukatu 3, 4. kerros
Kenelle: Jakamistaloudesta kiinnostuneet yritykset ja start-upit ja heidän potentiaaliset asiakkaansa, jotka haluavat edistää jakamistaloutta, kiertotaloutta ja kestävää kehitystä.

Jakamisella viisautta: yhteiskäyttöiset innovaatio- ja oppimisympäristöt (JAVIST) -hanke järjestää aamiaistilaisuuden kiertotalousyrityksille. Tavoitteena on tutustua ja antaa palautetta yliopistotoimijoiden kehittämään työkaluun, jolla voi validoida jakamis- ja kiertotalouteen pohjautuvaa liiketoimintaa sekä näiden palveluiden käyttöä.

Tilaisuudessa esitellään myös kokeilukontti TEKLA, joka on oivallinen esimerkki jakamistaloudesta rakennetussa ympäristössä.

Aamupalaa on tarjolla alkaen klo 9.00 ja ohjelma käynnistyy noin klo 9.15. Huomaathan, että tilaisuudessa ei ole etäosallistumismahdollisuutta.

Ohjelma

 • Tervetuloa ja tutustuminen
 • Katsaus Javist-validointityökaluun sekä esimerkkinä TEKLA-kokeilukontti
 • Validointisafari
 • Safarioppaitten yhteenveto rasteilta
 • Yhteenveto ja seuraavat askeleet

Paikkoja: 35

Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuus on osa  Jakamisella viisautta – yhteiskäyttöiset innovaatio- ja oppimisympäristöt (JAVIST) -hanketta. Hanke on EU:n osarahoittama. 

Kuva: Severi Tonttila/JAVIST

Kaipaatko lisätietoa?

 • Marjo Kenttälä

 • Projektipäällikkö
  Jakamisella viisautta: yhteiskäyttöiset innovaatio- ja oppimisympäristöt
  Helsingin kaupunki
  Business Helsinki, innovaatiopalvelut
 • Antti Värtö

 • Projektiasiantuntija
  Jakamisella viisautta: yhteiskäyttöiset innovaatio- ja oppimisympäristöt
  Helsingin kaupunki
  Business Helsinki, innovaatiopalvelut