Helsinki partneriksi uuteen terveysalan innovaatiotapahtumaan

Helsinki vahvistaa asemiaan terveysinnovaatioita edistävänä kaupunkina liittymällä kesäkuussa järjestettävän Radical Health Festival Helsinki -tapahtuman partneriksi. Radical Health Festival Helsinki on uusi eurooppalainen terveysfestivaali, joka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 12.-15.6.2023.

Tapahtuman teemoja ovat tekoäly, mielenterveys, ilmastonmuutoksen vaikutukset terveyteen, aktiivinen ikääntyminen, kyberturvallisuus, innovaatiot ja terveysalan digitalisaatio.

Samoja terveysalan innovaatioita edistää myös Helsingin seudun vahvojen tiedekampusten varaan rakentuva Health Capital Helsinki -keskittymä (HCH). HCH kokoaa yhteen terveys- ja biotieteiden, terveysteknologian sekä sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioita pääkaupunkiseudulla. Yhteenliittymässä HUS, Helsingin ja Espoon kaupungit, Helsingin yliopisto, Aalto, Metropolia ja Haaga-Helia tavoittelevat yhdessä merkittävää terveysalan osaamisen ja siihen perustuvan yritystoiminnan kasvua.

Helsinki kehittää kumppaneiden kanssa tulevaisuuden hyvinvointipalveluita

Helsingissä on kehitetty pitkäjänteisesti tulevaisuuden hyvinvointipalveluita startup-yritysten ja liikekumppaneiden kanssa sekä pilotoitu uusia digipalveluita sosiaali- ja terveysalalle. Helsingin kaupungin tavoitteena onkin tarjota koko kaupungin kokoinen kokeilualusta uusien innovaatioiden testaamiseen, kehittämiseen, pilotointiin ja skaalaamiseen. Helsinki haluaa olla yritysten, TKI-verkostojen ja vastuullisten sijoittajien kanssa kehittämässä uusia ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Tässä työssä myös Radical Health Festivalilla on oma tärkeä roolinsa.

“Etsimme jatkuvasti myös kumppaneiden kanssa uusia mahdollisuuksia tarjota kaupunkilaisille uusia digitaalisia palveluja, joilla pystymme parantamaan palvelujen saatavuutta ja tukemaan myös heidän itsehoitoaan. Radical Health Festival on meille hyvä keino verkostoitua alan ammattilaisten kanssa ja kuulla uusista digitaalisten palvelujen mahdollisuuksista. Haluamme ehdottomasti olla digitaalisten palvelujen käytön edelläkävijöiden joukossa”, toteaa Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan toimialajohtaja Juha Jolkkonen.

Radical Health Festival Helsinki tarjoaa osallistujille kiinnostavanohjelman. Mutta samalla se tarjoaa vahvan kaupallisen alustan sijoittajien, ostajien ja ratkaisujen tarjoajien kohtaamiselle. Tavoitteena on mahdollistaa uusia, uraauurtavia konsepteja ja teknologioita terveysalalle.

“Radical Health Festival Helsinki kokoaa yhteen eurooppalaiset digitaalisen terveyden toimijat. Näemme tapahtuman mahdollisuutena vahvistaa yritysten, tutkijoiden ja koko terveysalan ekosysteemin yhteistyötä, tukea startup-yrityksiä sekä edistää niiden liiketoiminnan kansainvälistymistä. Suomella on paljon annettavaa, sillä olemme johtavia maita terveysalan digitalisaation ja innovaatioiden saralla”, sanoo tapahtumasta vastaava liiketoimintapäällikkö Jussi Kivikari Helsingin Messukeskuksesta.

Radical Health Festival Helsinki -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Helsingin Messukeskus ja kansainvälinen terveydenhuollon ajatusjohtaja ja tapahtumajärjestäjä éditohealth.

Tutustu Radical Health Festival Helsinkiin

Kuva: N2 Albiino, Helsinki Partners

Kaipaatko lisätietoa?

  • Sanna Hartman

  • Erityissuunnittelija
    Terveys- ja hyvinvointipalvelut, Health Capital Helsinki -yhteistyö
    Helsingin kaupunki
    Business Helsinki, innovaatiopalvelut