Kierto- ja jakamistalouden kokeiluja taloyhtiöihin

HSY ja Forum Virium Helsinki hakevat kierto- ja jakamistalouden ratkaisuja kokeiltavaksi yhdessä taloyhtiöiden kanssa Circular Green Blocks -hankkeen puitteissa. Kokeilut liittyvät pihaparannukseen ja kaupunkiviljelyyn sekä digitaalisiin jakamistalouden ratkaisuihin.

Circular Green Blocks – Kestävät kaupunkikorttelit kiertotalouden liiketoiminnan ajureina -hanke edistää kierto- ja jakamistaloutta asuinkortteleissa yhdessä taloyhtiöiden, yritysten ja kaupungin kanssa. Kokeilut toteutetaan hankkeen neljässä pilottikohteessa pääkaupunkiseudulla.

Pihaparannuksen ja kaupunkiviljelyn kehittämiskokeilupalvelut

HSY etsii innovatiivisia ja kiertotalouden mukaisia palveluratkaisuja piha-alueiden parannukseen tai kaupunkiviljelyn edistämiseen. Kokeilemalla halutaan kehittää yhdessä alan toimijoiden kanssa ratkaisuja, joita vuokrataloyhtiöt ja asunto-osakeyhtiöt voisivat ottaa käyttöön. Kokeilut toteutetaan touko–lokakuussa 2022. 

Haku on auki 24.4. klo 23:59 asti. Kokeiluhaun kokonaisbudjetti on 9 000 € (alv. 0 %). Kokeiluun valitaan 1–3 palveluntarjoajaa. 

Lisätiedot: Tarjouspyyntöä koskevat kysymykset tulee lähettää kirjallisesti 12.4.2022 mennessä osoitteeseen lassi.sarlos@hsy.fi. Viestin otsikoksi: ”Circular Green Blocks – kokeiluhaku”.

Lue lisää ja tarjoa pihaparannukseen tai kaupunkiviljelyyn liittyvää kokeilua!

Tilat ja tavarat jakoon -kokeiluhaku

Forum Virium Helsinki etsii Tilat ja tavarat jakoon -kokeiluhaussa digitaalisia jakamistaloutta edistäviä ratkaisuja. Kokeiluohjelman tavoitteena on auttaa taloyhtiöitä ja isännöintikenttää löytämään keinoja, joilla taloyhtiöt voisivat ottaa uusia ratkaisuja ja palveluita käyttöön sekä osaltaan edistää jakamistaloutta ja kestävää asumista korttelissa. 

Kokeiltavat ratkaisut voivat liittyä esimerkiksi tilojen jakamiseen, yhteiskäyttöiseen liikkumiseen tai tavaroiden jakamiseen. 

Kokeilukierroksen kokonaisbudjetti on 48 000 euroa (alv. 0%). Tarjouskilpailussa valitaan 2–4 ratkaisua kokeiltavaksi taloyhtiöiden kanssa. Yhden kokeilun maksimihinta on 12 000 euroa (alv. 0%). Kokeiluhaku on auki 29.4. klo 16:00 asti.

Tarjouspyyntöä koskevat kysymykset voi lähettää kirjallisesti 20.4.2022 mennessä osoitteeseen annamaria.rossi@forumvirium.fi. Viestin otsikoksi: “Tilat ja tavarat jakoon, nopeat kokeilut”.

Lue lisää ja tarjoa kokeilua Tilat ja tavarat jakoon -kokeiluhakuun! 

Circular Green Blocks – kestävät kaupunkikorttelit kiertotalouden liiketoiminnan ajureina -hanke (9/2021–8/2023) edistää kierto- ja jakamistaloutta asuinkortteleissa yhdessä taloyhtiöiden, yritysten ja kaupungin kanssa. Hanketta toteuttavat  HSY,  Forum Virium Helsinki, Aalto-yliopisto ja Metropolia Ammattikorkeakoulu. Hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.