Mobility Lab Helsingin nopeiden kokeilujen haku auki: Liikennemerkkejä ja muita liikenteenohjauslaitteita koskevan tiedon tuotanto

Mobility Lab Helsinki etsii kokeiluhaulla uusia tapoja tuottaa tietoa Helsingin liikennemerkeistä ja muista liikenteenohjauslaitteista. Kokeilut kytkeytyvät Helsingin kaupungin Cityinfra-alustan kehittämiseen. Haku on auki 14.9. saakka.

Mobility Lab Helsinki -hanke vauhdittaa yritysten uuden liiketoiminnan, tuotteiden ja palvelujen syntyä edistämällä Helsingin kaupungin liikenteen digitaalisen kaksosen, tietomallien ja datavarantojen kehittämistä sekä tukemalla näiden tehokasta hyödyntämistä.

Nyt Mobility Lab Helsinki etsii kokeiluhaulla uusia tapoja tuottaa tietoa Helsingin liikennemerkeistä ja muista liikenteenohjauslaitteista. Liikenteenohjauslaitteita ovat mm. tiemerkinnät, liikennevalo-opastimet, opasteet ja viitat. 

Mahdollisia kokeiltavia ratkaisuja voivat olla esimerkiksi:

 • Innovatiiviset tavat kerätä tietoa liikennemerkeistä tai muista liikenteenohjauslaitteista
 • Liikennemerkkejä tai muita liikenteenohjauslaitteita koskevan tiedon ajantasaistaminen ja laadunvarmistus
 • Tiedon tuotanto ja vieminen kaupungin Cityinfra-alustaan
 • Muut uudet ja innovatiiviset tavat tuottaa tietoa kaupungin liikennemerkeistä ja muista liikenteenohjauslaitteista

Avoimella tarjouspyynnöllä etsitään enintään kolmea toimittajaa, jotka pystyvät vastaamaan edellä kuvattuihin tarpeisiin. Tarjouskilpailun kokonaisbudjetti on enintään 20.000 euroa. Yhden kokeilun enimmäiskustannus (=kattohinta) on 10.000 euroa, alv 0%.

Kokeiluhaku on avoinna 14.09.2022 klo 16:00 asti.

Lisätietoja kokeiluhausta sekä hankinnan tarjouspyyntö ja liitedokumentit löytyvät Mobility Lab Helsingin verkkosivustolta.

Kuva: Helsingin kaupunkiympäristön toimiala

Kaipaatko lisätietoa?

 • Juho Kostiainen

 • Projektipäällikkö
  Mobility Lab Helsinki
  Helsingin kaupunki
  Business Helsinki, innovaatiopalvelut