Tarjoa digitaalista yhdenvertaisuutta edistävää teknologiaratkaisua CommuniCityn kokeiluhaussa

Forum Virium Helsinki etsii kokeiluhaulla innovatiivisia teknologioita, jotka mahdollistavat paremman arjen ja toimivammat kaupungin palvelut pitkäaikaistyöttömille, kehitysvammaisille, senioreille ja maahanmuuttajille. Hakuaika päättyy 31.3.2023.

Euroopan Unionin rahoittama CommuniCity-projekti toteuttaa kolmen vuoden aikana yhteensä 100 kokeilua Euroopan Unionin alueella. Ensimmäisen kokeiluhaun tavoitteena on löytää yhteensä 17 kokeilua toteutettavaksi yhteistyössä Amsterdamin, Helsingin ja Porton kaupunkien kanssa. Helsingissä toteutetaan ensimmäisellä kokeilukierroksella enintään viisi kokeilua.

Haussa skaalautuvia ratkaisuja haavoittuvassa asemassa olevien kaupunkilaisten tarpeisiin

Helsingin kokeiluhaussa on mukana neljä haastetta, joiden kautta etsitään teknologiaratkaisuja muun muassa pitkäaikaistyöttömille, kehitysvammaisille, senioreille ja maahanmuuttajille. Haasteet keskittyvät esimerkiksi eri kohderyhmien sosiaalisten ja digitaalisten taitojen parantamiseen.

Kokeilut toteutetaan yhteistyössä Palvelukeskus Helsingin, Stadin Soten Kuntouttavan työtoiminnan ja Vammaistyön Virtuaaliset palvelut -yksikön kanssa. Kokeilut käynnistyvät toukokuussa ja päättyvät viimeistään syyskuussa 2023.

Lisätietoja

Kokeiluihin valitut tiimit saavat 12 500 euron avustuksen. Kaupungit tarjoavat käytännön tukea muun muassa yhteiskehittämiseen. Avustusta voivat hakea niin yritykset, yhdistykset, tutkimuslaitokset kuin yksityishenkilötkin.

Kokeiluhaku on avoinna 31.3.2023 saakka. Tutustu kokeiluhaun haasteisiin ja ratkaisun tarjoamiseen tarkemmin kokeiluhaun infosivulla ja CommuniCity-projektin verkkosivulla.

Lisätietoa CommuniCity-projektista

Kuva: N2 Albiino, Helsinki Partners