Hekan uusi vuokratalo tuottaa lähes kaiken käyttämänsä energian

Helsingin kaupungin energiapilottihankkeessa on haluttu rakentaa mahdollisimman vähän energiaa kuluttava rakennus. Näin on pyritty kehittämään monistettavia ratkaisuja tulevaisuuden kohtuuhintaiseen asuntotuotantoon, jotta Hiilineutraali Helsinki 2030 -tavoite saavutettaisiin.

Energiapilottihanke Kaljaasi Fortunan katu 6 muun muassa tuottaa lähes kaiken käyttämänsä energian ja viilentää asuntoja kesällä ilman lisäpäästöjä. Energiapilotti on merkittävä hanke osana rakentamisen murrosta, jossa rakennusten tulisi muuttua pelkästään energiaa kuluttavista yksiköistä myös energiantuottajiksi. Se on konkreettinen esimerkki kaupungin ilmastotavoitteiden tavoittelusta. Hanke on saanut rahoitusta kaupungilta asuntotuotannon kehittämisrahastosta sekä innovaatiorahastosta, jonka tehtävänä on vahvistaa kaupungin elinkeinopohjaa ja tukea kestävän liiketoiminnan kehittymistä.
Aalto-yliopiston konetekniikan laitos toteuttaa hankkeessa kaksivuotisen seurannan. 

— Energiapilotti on hyvä konkreettinen esimerkki siitä, miten kaupungin kunnianhimoisia ilmastotavoitteita toteutetaan yhdessä yritysten tuotteiden ja palveluiden kehittämisen kanssa. Markkinavuoropuhelut ja ratkaisujen pilotointi tuovat uutta arvokasta tietoa kaupungille ja toteutukset vievät eteenpäin ratkaisujen skaalausta ja kestävän kaupunkikehityksen mukaista liiketoimintaa, iloitsee hankkeen ohjausryhmässä mukana ollut Mikko Martikka, Business Helsingin innovaatiopalveluiden erityissuunnittelija.

Lue lisää energiapilottihankkeesta hel.fi-artikkelista!

Kaipaatko lisätietoa?

 • Mikko Martikka

 • Erityissuunnittelija
  Kestävät ja älykkäät kaupunkiratkaisut
  Helsingin kaupunki
  Business Helsinki, innovaatiopalvelut
 • Petteri Huuska

 • Innovaatioagentti
  Rakentaminen, energiatehokkuus
  Helsingin kaupunki
  Business Helsinki, innovaatiopalvelut