Helsinki kannustaa terveysalan innovatiiviseen uudistamiseen Radical Health -festivaalilla

Radical Health Festival Helsinki tuo Euroopan terveysinnovaatioekosysteemin Helsingin Messukeskukseen 21.-23. toukokuuta. Tapahtuma kutsuu pohtimaan ja toteuttamaan tapoja, joilla koko terveysalan ajatusmalli saataisiin muutettua paremmaksi – radikaalistikin.

“On kriittisen tärkeää olla radikaali.” Tämän ajatuksen ympärille rakentuva Radical Health Festival Helsinki kannustaa aitoon ja avoimeen eurooppalaiseen yhteistyöhön terveydenhuollon sektorilla. Terveysalan maailmanlaajuisiin haasteisiin vastaava tapahtuma tarjoaa kansainvälisen keskusteluareenan, joka tuo yhteen ihmiset, datan ja innovaatiot Helsingin Messukeskuksessa. Terveysalan innovatiiviseen kehittämiseen keskittyvässä ohjelmassa kuultiin muun muassa jopa 120:tä alan huippuasiantuntijaa. Tuhannen kävijän joukosta löytyi niin asiantuntijoita, hoitohenkilöstöä, päättäjiä, innovatiivisia alan yrityksiä, palveluntarjoajia, sijoittajia kuin potilaitakin.

Tänä vuonna Radical Health Festivalin keskeisiä teemoja olivat ennaltaehkäisy ja täsmälääketiede laajassa mittakaavassa. Miten terveydelliset riskit pystyttäisiin tunnistamaan varhaisessa vaiheessa, kauan ennen kuin ne muuttuvat kriiseiksi? Miten terveydenhuollosta saataisiin potilaskohtaisempaa? Tapahtuman tavoitteena on kiihdyttää terveydenhuollon innovaatioiden kehitystä, jotta näihin kysymyksiin pystyttäisiin tehokkaasti vastaamaan.

Helsinki merkittävänä terveysinnovaatioiden keskuksena

Helsinki on nyt toista kertaa mukana Radical Health Festivalilla. Kansainvälisen korkean luokan terveysinnovaatiotapahtuman pääkumppanina kaupunki vahvistaa asemaansa terveysinnovaatioiden edistäjän ja alan merkittävänä TKI-keskuksena.

Sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laaksonen avasi tapahtuman tiistaina. Keskiviikkona järjestetyssä paneelikeskustelussa Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen toimialajohtaja Juha Jolkkonen puhui terveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen datasta ja palvelujen integraatiosta muiden kansainvälisten alan asiantuntijoiden kanssa. Keskiviikkona kaupungintalolla pidettiin pormestarin vastaanotto. Illan puheenvuorossaan Helsingin apulaispormestari Daniel Sazonov iloitsi siitä, miten Helsinki on onnistuneesti kulkenut kohti tavoitteitaan olla houkutteleva paikka innovaatioiden kehittäjille.

Helsingin seudulla terveysinnovaatioita edistää ja ulkomaisia investointeja houkuttelee Helsingin seudun vahvojen tiedekampusten varaan rakentuva Health Capital Helsinki -keskittymä. Helsingin kaupungin lisäksi mukana toimivat HUS, Espoon kaupunki, Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto, Metropolia ja Haaga-Helia.

Health Capital Helsinki on aktiivisesti osallistunut Radical Health Festivalin järjestämiseen ja on esillä näyttelyalueella omalla osastollaan. Osastolla kansainväliset tapahtumavieraat kävivät keskustelemassa Helsingin seudun testaus- ja kehittämisympäristöistä. Myös esimerkiksi Health Incubator Helsinki -hautomo sekä Health Proof Helsinki -yhteistyö ja sen tulevaisuus herättivät kävijöiden kiinnostuksen.

Yhteistyöllä uusia ratkaisuja globaaleihin terveysalan haasteisiin

Testbed Helsinki tarjoaa aitoja testausympäristöjä muun muassa terveys- ja hyvinvointialan innovaatioille. Yhdessä yritysten ja TKI-toimijoiden kanssa kehitämme ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Radical Health Festival on tärkeä osa Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysalan kehitystyötä.

— Kansainvälisen terveysalan innovaatiotapahtuman pääpartnerina olemme mukana radikaalisti kehittämässä terveydenhuoltoa. Helsinki on digitaalisten terveyspalveluiden ja terveysteknologian kehittämisen ja hyödyntämisen edelläkävijä. Radical Health Festival Helsinki vahvistaa Helsingin asemaa erinomaisena terveysinnovaatioiden testaus- ja kehittämisympäristönä, summaa Sanna Hartman, terveysinnovaatioiden kokeilualustatoiminnan erityisasiantuntija Business Helsingiltä.

Kaipaatko lisätietoa?

  • Sanna Hartman

  • Erityissuunnittelija
    Terveys- ja hyvinvointipalvelut, Health Capital Helsinki -yhteistyö
    Helsingin kaupunki
    Business Helsinki, innovaatiopalvelut