Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskuksessa kokeillaan uutta itsemittauspistettä

Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskuksessa on otettu käyttöön MedicubeX-itsemittauspiste. Asiakkaat voivat tehdä ennalta sovitut terveysmittaukset itsemittauspisteellä ennen vastaanottokäyntiä. Kun mittaukset on tehty etukäteen, vastaanotolla jää enemmän aikaa muihin asioihin.

Asiakas voi itsemittauspisteellä mitata verenpaineen, sykkeen, happisaturaation, lämmön, painon ja kehon koostumuksen. Lisäksi pisteellä voi mitata sydämen toimintaa kuvaavan suppean EKG:n (sydänfilmin). Asiakas saa mittaustuloksista tulosteen ilman henkilötietoja. Mittaus kestää noin kymmenen minuuttia.

“MedicubeX Oy:n kaltaiset innovaatiot ovat tervetulleita terveysasemille. Uskon, että asiakkaamme ovat valmiita ottamaan tällaisia palveluja käyttöön. Tämä on myös tapa tehostaa palveluamme”, toteaa Helsingin terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

Kokeilun avulla testataan uusia tapoja palvelun tehostamiseen sekä etävastaanottojen ja ennaltaehkäisevän hoidon tarjoamiseen.

Itsemittauspiste sijaitsee Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskuksen toisessa kerroksessa, terveysasemapalveluiden aulassa. Itsemittauspiste ohjaa käyttäjää ja sitä on helppo käyttää. Itsemittauspisteen käyttöohjeet löytyvät laitteen vierestä. Henkilökunta auttaa tarvittaessa laitteen käytössä. Laitteen käyttö on asiakkaille vapaaehtoista.

Helsinki kehittää kumppaneiden kanssa tulevaisuuden terveyspalveluja

Kokeilu kestää vuoden ja sen toteuttavat Helsingin kaupunki ja helsinkiläinen startup-yritys MedicubeX. Kokeilu on osa Helsingin kaupungin kehitys- ja kokeilualustatoimintaa, jossa kehitetään kumppaneiden kanssa tulevaisuuden hyvinvointipalveluja. Helsinki tarjoaa kokeilualustan, jolla testataan, kehitetään ja skaalataan uusia innovaatioita. Itsemittauspistettä on kehitetty Health Incubator Helsinki -hautomo-ohjelmassa, ja nyt sitä kokeillaan käytännössä Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskuksessa.

“On hienoa, että Helsinki tarttui mahdollisuuteen kokeilla kehittämäämme laitetta. Uskon, että pystymme yhdessä tarjoamaan uudenlaisen tavan asiakkaille seurata ja hoitaa terveyttään. Kyseessä on maailman ensimmäinen täysin itsenäisesti toimiva laite, jonka antamia tuloksia terveydenhuollon ammattilainen voi käyttää apuna arvioidessaan asiakkaan terveydentilaa sekä sydän-, verisuoni- ja aineenvaihduntasairauksien riskiä. Syksyllä 2023 itsemittauspisteestä on tulossa kehittyneempi versio”, MedicubeX Oy:n toimitusjohtaja, lääkäri Vili Kostamo kertoo.

Katso laitteen esittelyvideo

Kuva: MedicubeX

Kaipaatko lisätietoa?

  • Sanna Hartman

  • Erityissuunnittelija
    Terveys- ja hyvinvointipalvelut, Health Capital Helsinki -yhteistyö
    Helsingin kaupunki
    Business Helsinki, innovaatiopalvelut