Fiksu Kaupunki etsii kokeiluja: viihtyisää kaupunkitilaa lapsille ja nuorille Mellunkylään

Forum Virium Helsingin koordinoimassa Fiksu Kaupunki – Helsinki Innovation Districts -hankkeessa haetaan erityisesti lapsia ja nuoria palvelevia, viihtyisyyttä ja kaupunkitilan houkuttelevuutta lisääviä ratkaisuja Mellunkylään. Viihtyisät paikat, toimivat reitit -kokeiluohjelman haku on auki 24.2.2023 saakka.

Viihtyisät paikat, toimivat reitit -kokeiluohjelman tarkoituksena on löytää uudenlaisia ja innovatiivisia keinoja kehittää kaupunkiympäristön viihtyisyyttä, toiminnallisuutta ja turvallisuuden tunnetta lasten ja nuorten näkökulmasta. Tavoitteena on, että Mellunkylän alueen lapset ja nuoret käyttävät lähiympäristöään monipuolisesti leikkimiseen, liikkumiseen, olemiseen ja hengailuun. 

Tarjottavien ratkaisujen tulee olla kokeiltavissa julkisessa kaupunkitilassa. Ratkaisut voivat olla katutilassa näkyviä ja fyysisiä tai digitaalisia ja vuorovaikutteisia. Ne voivat sisältää pelillisiä elementtejä tai muuten herättää iloa, uteliaisuutta ja muita positiivisia tunteita ympäröivää kaupunkiympäristöä kohtaan.

Ratkaisut voivat kannustaa viivähtämään tai viipyilemään paikassa, jossa ei aikaisemmin ole ollut mitään yllättävää tai tutkimiseen kannustavaa. Valittu ratkaisu voi myös yhdistellä erilaisia elementtejä kaupunkitilan viihtyisyyden tai turvallisuuden tunteen parantamiseksi.

Tarjoa kokeilua

Tarjouskilpailulla haetaan 2–3 ratkaisua. Yhden kokeilun maksimihinta on 12 000 euroa (alv. 0%) ja kokeiluohjelman kokonaisbudjetti yhteensä on 25 000 euroa (alv. 0%). Kokeiluohjelman valinnoista kerrotaan huhtikuussa. Kokeilut toteutetaan Mellunkylässä touko-lokakuun 2023 välillä.

Haettavat ratkaisut on kuvattu tarkemmin Forum Virium Helsingin tarjouspyynnössä. Tarjouskilpailuun osallistutaan erillisellä tarjouslomakkeella. Tarjous on jätettävä viimeistään 24.2.2023 klo 16.00 mennessä. 

Tutustu haettaviin ratkaisuihin, tarjouspyyntöön ja kokeiluohjelman infotilaisuuden tallenteeseen kokeiluhaun infosivulla.

Lisätietoa kokeiluohjelmasta antaa:

Petra Turtiainen
Hankekoordinaattori, Forum Virium Helsinki
petra.turtiainen@forumvirium.fi

Fiksu kaupunki -hanke tuo kokeiluja ja älykästä kaupunkikehitystä Malmille, Mellunkylään, Malminkartano-Kannelmäkeen sekä Pasilaan. Hankkeen kumppaneita ovat Forum Virium Helsinki ja Helsingin kaupunki.

Kuva: Juha Valkeajoki, Helsingin kaupunki