Forum Virium Helsingin SPOTTED-hanke etsii avoimen datan ratkaisuja viheralueiden hallintaan

Virtuaalisessa innovaatiokilpailussa haetaan ideoita, demoja ja prototyyppejä, jotka perustuvat avoimelle datalle ja tukevat kaupunkien kehittämistä kestävästi. Lähetä ehdotuksesi 17.1.2023 mennessä.

SPOTTED-hanke on mukana järjestämässä virtuaalista innovaatiokilpailua, jossa haetaan uusia ideoita kaupunkisuunnittelua tukevien palveluiden, ratkaisujen ja sovellusten kehittämistä varten. SPOTTED-hankkeen osalta tavoitteena on löytää kaupunkien viheralueiden hallintaa, suunnittelua sekä kunnossa- ja ylläpitoa tukevia ratkaisuja.  Forum Virium Helsinki vastaa hankkeen osatoteutuksesta Helsingissä.

Kilpailu on avoin kaikille: yrityksille, sovelluskehittäjille, tutkijoille, opiskelijoille ja muille teemasta kiinnostuneille innovaattoreille. Kilpailuehdotukset voivat olla ideoita, demoja tai toteutettuja prototyyppejä. Keskeistä on, että kilpailutyö on innovatiivinen, hyödyntää avointa dataa sekä tukee kaupunkien kestävän kehityksen tavoitteita. Idea voi sisällöltään keskittyä teknisiin haasteisiin, kuten erilaisten aineistojen yhdistelyyn, tai kaupunkien operatiiviseen toimintaan tukemalla esimerkiksi viheralueiden hoitotoimenpiteitä.

Innovaatiokilpailun paras ratkaisu palkitaan 5000 eurolla, toiseksi tullut 3000 eurolla ja kolmas 2000 eurolla. Kilpailuun osallistutaan täyttämällä lomakepohja kilpailusivuilla 17.1.2023 mennessä.

Lue lisää haasteesta ja osallistumisesta Forum Virium Helsingin infosivulta.

Kuva: Sasa Tkalcan, Helsinki Partners