Urban Green Explorer – Forum Virium etsii vehreän kaupunkiympäristön opastuskokeiluja

Forum Virium Helsingin koordinoima B.Green-projekti hakee avoimella kokeiluhaulla helppokäyttöistä vehreän kaupunkiympäristön opastusratkaisua Sompasaareen. Tarjoa kokeilua 31.3. mennessä.

B.Green-projekti etsii kokeiltavaksi mobiililaitteella toimivaa alustaa, joka esittelee Helsingin Sompasaaressa jo toteutettuja tai tulevaisuudessa toteutettavia vihreän infrastruktuurin ratkaisuja ja niihin liittyviä digitaalisia palveluita kaupunkilaisille. 

B.Green hankkii 1-2 kokeilua, joiden arvo on korkeintaan 20 000 euroa (alv 0%). Haku on avoinna 31.3.2022 asti ja valitut kokeilut toteutetaan Sompasaaressa kesäkuun loppuun mennessä. B.Green-projekti auttaa kokeilujen käynnistämisessä, kohteiden määrittelyssä ja viestinnässä. Lisäksi kokeilujen toteuttajia tuetaan käyttäjien tavoittamisessa sekä ratkaisun yhteiskehittämisessä asukkaiden ja asiantuntijoiden kanssa. 

Millaista ratkaisua haetaan?

Urban Green Explorer -kokeilujen tavoitteena on koota yhteen B.Green-projektin ja Helsingin kaupungin Sompasaaressa toteuttamia vihreään infrastruktuuriin ja kaupunkikehittämiseen liittyviä projekteja ja esitellä niitä kaupunkilaisille innostavalla tavalla. Projekteihin lukeutuvat mm. IoT-ympäristösensorointi, lisätyn todellisuuden sovellukset ja alueen laajemmat infrahankkeet.

Tavoitteena on kehittää helppokäyttöinen ja vuorovaikutteinen ratkaisu, jonka avulla kaikenikäiset kaupunkilaiset voivat oppia nopeasti kehittyvästä kaupunkiympäristöstä ja kaupunkivihreän tarjoamista hyödyistä omatoimisesti.

Kokeilun avulla tuotetaan ymmärrystä siitä, kuinka rakentuvien alueiden kehityksestä ja niiden tulevaisuudesta voidaan viestiä paikallisille asukkaille tai siellä vieraileville. Kokeiltavan ratkaisun tulee toimia suomeksi ja englanniksi yleisesti käytetyillä matkapuhelimilla.

Lisätietoja

Lue lisää haettavasta ratkaisusta ja tutustu kokeilujen tarjouspyyntöön sekä infowebinaarin tallenteeseen B.Green-projektin verkkosivulla.

Tarjousaikana on mahdollista esittää lisätietokysymyksiä. Tarjouspyyntöä koskevat kysymykset voi lähettää kirjallisesti 24.3.2022 mennessä Forum Virium Helsingin tekniselle asiantuntijalle Lauri Lemmenlehdelle osoitteeseen lauri.lemmenlehti@forumvirium.fi. Lisääthän viestin otsikoksi Urban Green Explorer.

Kuva: Maija Astikainen/Forum Virium Helsinki