Story Creator innosti helsinkiläisiä oppijoita luovien tarinoiden kertomiseen

Eteläkorealainen yritys, Sam Corporation, pääsi ensimmäisenä ulkomaalaisena yrityksenä testaamaan ja kehittämään ratkaisuaan kokeilualustallamme helsinkiläisten koululaisten kanssa. Kokeilun myötä Sam Corporation perusti yrityksen myös Suomeen ja on mukana kilvoittelemassa paikasta hautomo-ohjelmaan.

Sam Corporation on opetusteknologiayritys, joka tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia tarinankerrontaan ja interaktiivisuuteen. Heidän ratkaisuaan Story Creatoria testattiin kokeilualustallamme. Peli auttaa käyttäjiä luomaan omia tarinoitaan yhdistämällä kuvia, musiikkia, kirjoitusta ja puhetta.

Helmikuussa Suomeen lähetettiin paketillinen fyysisiä Story Creator -pelejä, joita oppilaat pääsivät pelaamaan sekä koulussa että Helsinki Education Hubin tiloissa. Erilaiset kortit ja teemat virittivät heitä monenlaisten tarinoiden äärelle. Sen jälkeen oppilaat pääsivät testaamaan kehitteillä olevaa Story Creator -sovellusta ja antamaan siitä yhdessä opettajiensa kanssa palautetta ja kehittämisehdotuksia.

Yrityslähtöiseen kokeiluun otetaan nyt mukaan myös ulkomaalaisia yrityksiä

Kokeilu toteutettiin Easy Access Co-Development -toimintamallia hyödyntäen. EAC-mallin avulla yritykset pääsevät helposti ja vaivattomasti yhteiskehittämään opetusalalle soveltuvaa tuotettaan tai palveluaan koulujen kanssa. Toimintamalli on joustava ja se muovautuu yritysten tarpeiden ja koulujen tarjoaminen mahdollisuuksien mukaan.

Sam Corporationin edustajana Suomessa on toimitusjohtaja Jaebum Park ja tohtori Bang Lee. ”Saimme tehdä yhteistyötä useiden oppilasryhmien ja opettajien kanssa, ja pystyimme arvioimaan tuotteen sisältöjä, käytettävyyttä ja toiminnallisuuksia. Saimme arvokasta palautetta jatkokehitystä varten”, kertoo Bang Lee.

Hubitunnit – uusi konsepti

Kokeilu toteutettiin pitkäkestoisena prosessina Kulosaaren ala-asteen koululla, jossa opettajat käyttivät peliä arjen opetustyössä. Lisäksi kokeilussa testattiin ensimmäistä kertaa Hubitunteja Helsinki Education Hubilla.

”Mielenkiintoinen ratkaisu ja Bang Leen osaaminen lapsilähtöisessä muotoilussa antoivat mahdollisuuden kokeilla ihan uutta konseptia, Hubitunteja”, kertoo kokeilualustan innovaatioagentti Marjo Kenttälä. Hubitunnit ovat työpajoja, joihin opetusryhmät voivat osallistua yksi-kolme kertaa.

”Työpajan ohjaajana toimii yrityksen edustaja, ja me autamme ja tuemme työpajan toteutuksessa”, Kenttälä jatkaa. Hubitunneilla Story Creatoria kävivät testaamassa ja kommentoimassa Helsingin kansainvälisen koulun ja Töölön ala-asteen oppilasryhmiä.

Nyt Sam Corporation on asettautunut Suomeen perustamalla yrityksen Helsinkiin. Kesäkuun aikana selviää, aloittaako yritys Edtech Hautomo Helsinki -ohjelmassa tulevana syksynä. Hautomo-ohjelma on osa Helsinki Education Hubin toimintaa.

Kaipaatko lisätietoa?

  • Marjo Kenttälä

  • Projektipäällikkö
    Jakamisella viisautta: yhteiskäyttöiset innovaatio- ja oppimisympäristöt
    Helsingin kaupunki
    Business Helsinki, innovaatiopalvelut